Bespaar tijd en geld – reserveer online!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Algemeen

Bowlingschoenen zijn speciaal ontworpen om de baan te beschermen en jouw veiligheid te waarborgen. Ze geven de juiste grip en helpen blessures voorkomen.

Ja, onze bowlingschoenen worden na elk gebruik gedesinfecteerd.

Ja, we bieden gratis parkeergelegenheid aan voor al onze gasten. Daarnaast hebben we 3 Laadpalen beschikbaar (maximum van 11kw).

De bumpers zijn bedoeld om jongere kinderen te helpen plezier te hebben zonder te veel gutter balls.  De bumpers zijn dan ook gemaakt voor het tegenhouden van lichte kinderballen en kunnen door het gewicht van zwaardere ballen beschadigd raken. Voor oudere kinderen en volwassenen wordt het daarnaast als een extra uitdaging beschouwd om zonder bumpers te bowlen.

Nee, het is niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen. We hebben een uitgebreid menu met heerlijke hapjes en drankjes waar je uit kunt kiezen.

Ja, we hebben diverse arrangementen voor verjaardagen, bedrijfsuitjes en andere speciale gelegenheden. Meer informatie over de arrangementen vind je op deze website. Ga in de menubalk naar Arrangementen of Zakelijk en ontdek ons aanbod. 

Comfortabele en casual kleding is ideaal voor bowlen. Zorg ervoor dat je sokken draagt, want deze zijn nodig voor het gebruik van onze bowlingschoenen. 

  •  

Sokken zijn verplicht in onze bowlingschoenen. Maar geen zorgen, sokken zijn bij ons verkrijgbaar voor €1,00 per paar.

Een game duurt gemiddeld 10 minuten per persoon per game, afhankelijk van de snelheid van het spel en het aantal spelers. Bowlen met 6 personen is dus perfect om één volledige game te spelen binnen een uur. 

Neem contact met ons op via telefoon of e-mail. We bewaren gevonden voorwerpen en helpen je graag om je spullen terug te krijgen.

Ja, je kunt verzoeknummers aanvragen via de BCM Request app. Het is in sommige gevallen ook mogelijk om afbeeldingen of video's te tonen op onze LED wall. Bespreek je wensen bij je reservering.

Nee, huisdieren zijn niet toegestaan binnen de bowlingbaan en restaurantfaciliteiten.

Reservering & betaling

Ja, we zorgen ervoor dat gereserveerde banen naast elkaar zijn, zodat jullie gezellig samen kunnen bowlen.

Een baan biedt comfortabel plaats aan maximaal 6 personen. Er zijn 5 zitplaatsen en één bowler kan actief op de baan zijn. Meer dan 6 personen per baan is niet toegestaan. 

Nee, de rekening moet per baan worden afgerekend. Je kunt wel drankjes aan de bar bestellen en deze meteen zelf afrekenen.

We raden aan om minimaal 24 uur van tevoren te reserveren, vooral in het weekend en tijdens vakantieperiodes, om teleurstelling te voorkomen.

Ja, je kunt je reservering annuleren of wijzigen tot 24 uur van tevoren zonder kosten. Neem contact met ons op voor hulp.

Ja, we hebben regelmatig speciale aanbiedingen en kortingen. Volg ons op social media of meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste deals.

Laat ons zo snel mogelijk weten als je vertraagd bent. We proberen zoveel mogelijk flexibel te zijn, maar bij grote vertraging (of wanneer we volgeboekt zijn) kan het zijn dat je speeltijd wordt ingekort.

Nee, het is alleen mogelijk om banen per heel uur te reserveren. Dit helpt ons om de beschikbaarheid beter te beheren en ervoor te zorgen dat iedereen voldoende speeltijd heeft.

 

Tips & Tricks

Met sneakers op een bowlingbaan lopen gaat gegarandeerd mis! Je zolen zijn namelijk veel te stroef en het zand onder je schoenen werkt als schuurpapier. De zolen van bowlingschoenen zijn daarom gemaakt van een soort vilt; daarmee kun je een klein beetje glijden, maar je glijdt er niet mee uit. 

Er zijn veel verschillende ballen met allerlei kleuren en gewichten; van groen tot paars en van 8 pond tot 16 pond. Vrouwen gooien meestal met een bal tussen de 8 en 12 pond, terwijl mannen vaak voor de zwaargewichten kiezen. Kies in ieder geval een bal die voor je gevoel niet te licht of te zwaar is en waarvan je vingers goed in de gaten passen. Mensen die vaak bowlen en graag beter willen worden hebben trouwens hun eigen bal: die is op maat gemaakt, waardoor de vingergaten goed aansluiten op hun hand.

Houd de bal op zo'n manier vast dat je duim naar boven wijst. Het lijkt alsof je de bal een hand geeft! Ga in het midden van de baan staan en mik - terwijl je rechtdoor gooit - op het middelste driehoekje aan het begin van de baan. Probeer niet naar de pins te kijken en wijs de bal na als je hem hebt losgelaten. Aan het einde van je zwaai wijst je duim als het goed is nog steeds naar boven. 

Dat kan! Ga rechts van het midden staan (of links van het midden als je linkshandig bent) en focus op het tweede driehoekje van rechts (voor linkshandigen: het tweede driehoekje van links). Draai je hand tijdens de uitzwaai naar het midden van de baan. 

Gooi je alle pins in één keer om? Gefeliciteerd met je strike! Gooi je alles in twee keer om, dan heb je een spare. Voor een spare krijg je tien punten plus het aantal punten van je volgende worp: je kunt dan dus minimaal 10 en maximaal 20 punten behalen. Een strike levert je tien punten op plus het aantal punten van je twee volgende worpen:dat worden dus maximaal 30 punten. Gooi je in de tiende beurt een strike of een spare? Dan mag je direct je extra worp(en) gooien. Na de allerlaatste beurt van de laatste speler zie je op het scherm wie de winnaar is!

Nee, zeker niet! Hoe dat komt? Tijdens bowlingwedstrijden wordt een dun laagje olie op de baan gelegd, waarmee de moeilijkheidsgraad wordt bepaald. Om je een idee te geven om hoeveel olie het gaat: over tien banen wordt machinaal één klein glaasje olie verspreid. Ieder oliepatroon vereist een nét iets andere gooi, waardoor het ook voor goede bowlers een uitdaging is om veel strikes te gooien. Maar wees niet bang: als je recreatief komt bowlen ligt er gewoon een standaard oliepatroon op de bowlingbaan!

Ja! Er zijn veel bowlers die dagelijks trainen en heel serieus met hun sport bezig zijn. Zij reizen de hele wereld af voor toernooien. De Nederlandse Bowling Federatie (NBF) ondersteunt deze toppers en hun begeleiding. Sinds november 2017 hebben we ook een echte wereldkampioen bowlen. Zijn naam is Xander van Mazijk. 

Lijkt het je leuk om vaker te bowlen? Of wil je graag leren bowlen? Bij Stardust is ook een bowlingvereniging actief; zij organiseren wekelijks een competitie voor hun leden. Aan die competitie doen allerlei niveau bowlers mee, dus kom gerust eens kijken! Bevalt het en ben je toe aan de volgende uitdaging? Je kunt je aansluiten bij de competitieve scene via de Sittardse Bowling Vereniging. Als lid van deze vereniging word je automatisch deel van de Nederlandse Bowling Federatie, wat je toegang geeft tot zowel nationale als internationale competities.

Scroll to Top